Elektrotechniek,

wat een waardevolle studie is het ook: Zoveel mogelijkheden… zoveel kans op werk….

Maar wat ga je nou eigenlijk doen na deze studie? Met je Ali-Express Arduino je hele leven verder werken? Vermogens omzetten door zelfgemaakte buck-converters? Nog langer aan de oscilloscoop hangen tot deze eindelijk de waarde geeft die je wil zien?  Dit zijn allemaal goede antwoorden, maar wat kán je nou als vervolg op deze studie binnen de techniek betekenen? Dit gaan wij van studievereniging Silicium jou laten zien!

Studievereniging Silicium is namelijk een vereniging voor en door studenten Elektrotechniek aan Avans Hogeschool Breda. Deze vereniging is opgericht omdat we de saamhorigheid onder de elektrotechniek studenten wilden bevorderen en de studenten een beeld willen geven van de beroepspraktijk.

Voor (oud) studenten Elektrotechniek willen wij in samenwerking met het bedrijfsleven lezingen, netwerkborrels en andere gezellige en leerzame activiteiten te organiseren om vervolgens nog bekender te worden met het toekomstige werkveld als elektrotechnisch ingenieur.

Nu we net zijn opgericht op 4 maart 2021 houden we de activiteiten momenteel nog klein, maar het doel voor later is natuurlijk om grotere activiteiten te plannen.

“Zo hé, dat klinkt wel heeel goed” hoor ik je nou zeggen. “Hoeveel kost dat dan? Lid zijn van zo’n vereniging?”. Nou, omdat studenten over het algemeen niet veel geld hebben voor contributie hebben we de prijs op een schappelijke €0,- gehouden! Op deze manier willen wij als vereniging ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen en hiermee dus ook de saamhorigheid onder de studenten te verbeteren.

Het organiseren zouden wij natuurlijk niet alleen kunnen doen. Onze vereniging bestaat namelijk uit verschillende stuk voor stuk belangrijke commissies. Via deze commissies kunnen wij ervoor zorgen dat alles goed geörganiseerd kan worden. Op deze manier hebben wij ervoor kunnen zorgen dat we compleet onafhankelijk zijn. Zo hebben we een vereniging compleet voor en door studenten.

Om een lang verhaal kort te sluiten hebben we deze vereniging dus gemaakt voor jou als (oud) student om meer te leren over wat onze studie te bieden heeft en tegelijkertijd meer sfeer te creëren.

Dus waar wacht je nog op? Schrijf je in! Wij zullen beloven dat je er geen spijt van zal hebben!

Bliksemsterke groet,

Het bestuur van s.v. Silicium